XRP:n ja Ripplen tulevaisuus? 3 tietämisen arvoista asiaa

ripple ja xrp tulevaisuus 2023Millainen on kryptovaluutta XRP:n ja teknologiayhtiö Ripplen tulevaisuus?

Miten käynnissä oleva oikeudenkäynti vaikuttaa siihen?

Ja se monelle tärkein, onko sitä hilloa tulossa XRP hodlaajille vai ei?

Tässä pohdintaa tulevaisuuden mahdollisuuksista Ripplelle ja XRP:lle:

1. Ripplen tulevaisuus ja käynnissä oleva oikeudenkäynti

Jos katsotaan tilannetta nyt vuoden 2022 lopulla, niin edelleen on käynnissä vuoden 2020 lopulla alkanut oikeuskiista Ripple Labs Inc. -yrityksen ja SEC:n välillä, joka on ”Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvova elin”.

Jos haluat teknisempää tietoa mistä tässä kiistassa on kyse, lue vaikka tämä Coinmotionin artikkeli.

Mitään julkista tietoa ei ole milloin tämä asia menee käsittelyyn oikeudessa tai että milloin päätös syntyisi. Rippleä edustava asianajaja on tosin twiittaillut, että vuoden 2023 aikana se ratkaisu syntyisi.

Entä jos Ripple häviäisi oikeudenkäynnin? Entä jos se ei saisi enää operoida USA:ssa?

Ripple Inc on toimitusjohtajansa Brad Garlinghousen suulla sanonut olevansa aika neutraali yrityksen kotimaan suhteen.

Garlinghouse on sanonut julkisesti (CoinAgenda Caribbean -konferenssissa vuonna 2021) näin, että ”The United States is f#cked”. Eli USA on ongelmissa.

Tämä kommentti liittynee siihen vähemmän julkisesti puhuttuun faktaan, että tämä uusi maailmanjärjestys on juuri nyt muodostumassa eli öljydollarin valtakausi on tulossa päätökseensä ja valta siirtymässä länsimaista muihin maihin (esim. Brasilia, Venäjä, Intia, Kiina, Saudi-Arabia).

Garlinghouse on sanonut Protocol-lehdelle, että he uskoo oikeudenkäynnin päätöksen olevan Ripplelle suotuisa. Mutta jos niin ei käy, he ovat valmiita vaikka muuttamaan toiseen maahan.

Ripple kokee olevansa ”globaali” yritys eikä jenkkiyritys.

Eli kun tiedetään, että:

a) USA ei välttämättä 10 vuoden päästä ole se ainoa maailmanvaltias enää
b) Ripple on julkisesti sanonut olevansa valmis muuttamaan toimintansa toiseen maahan, jossa laki on kryptoystävällisempi
c) Ripple kokee olevansa ”globaali” yritys eikä jenkkiyritys
d) Ripplellä on yhteistyösopimuksia monien eri maiden pankkien kanssa

…niin jos Ripple häviäisi oikeudenkäynnin, se kyllä todennäköisesti romahduttaisi XRP:n arvon, mutta ehkä toiminta jatkuisi (ja kurssi aikanaan toipuisi), kun toiminta on uudelleenkäynnistetty jossain toisessa maassa.

2. XRP:n tulevaisuus?

XRP itsessään on desentralisoitu valuutta, joka pyörii XRP Ledgerissä (XRPL).

Eli vaikka yritys nimeltä Ripple Inc häviäisi maailmasta, jäisi tämä lohkoketju nimeltä XRPL ja sen valuutta XRP silti henkiin. Moni käyttää edelleenkin virheellisesti XRP-valuutasta nimeä ”ripple”, vaikka se ei sitä ole.

XRPL-lohkoketju ei ole Ripplen omistuksessa, kuten heidän nettisivujensa FAQ:ssa ensimmäisenä ilmoitetaan:

xrp tulevaisuus

XRPL vaikuttaa olevan vähän kuin WWW. World Wide Web. Se vaan on joku mysteerinen voittoa tavoittelematon järjestö, joka haluttiin aikoinaan saada pystyyn. Se vaan on.

Eli JOS vaikka vuonna 2035 Ripple olisi konkurssissa, kaikki nykyiset fiat-valuutat (sen ajan CBDC:t) kokeneet hyperinflaation, niin minun ymmärrykseni mukaan on teoriassa mahdollista, että XRP ja XRPL on edelleen käytössä.

3. Tullaanko XRP:tä käyttämään tulevien keskuspankkirahojen ”backend”-valuuttana?

Paraikaa, ja todennäköisesti tässä 2023-2026 välillä monet maat kehittävät omia digitaalisia keskuspankkirahojaan. Länsimaat, Afrikan maat, Aasian maat – kaikki niitä nyt kehittelee kuumeisesti.

Suomen pankin sivuilta löytyy dokumentti, jossa arvioidaan keskuspankkirahan eli digitaalisen euron aikataulusta näin:

”Mahdollinen liikkeeseenlasku aikaisintaan ehkä 4 vuoden päästä”

Eli pikaisen laskutoimituksen mukaan 2026-2027 paikkeilla se voisi olla käytössä myös Suomessa. Ehkä jopa aiemmin, jos tulisi jokin yllättävä ”kriisi”?

No, mikä on ollut se Ripplen pääasiallinen käyttötarkoitus XRP:lle?

”Cross-border payments”. Eli rajojen ylittävät rahasiirrot. Tästä voi lukea lisää Ripplen sivuilta.

Kun koko maailma siirtyy digitaaliseen rahaan, pitäähän nämä valuutat saada keskustelemaan keskenään. Eli niitä pitää pystyä siirtämään maasta toiseen kätevästi ja nopeasti. Nykyäänhän menee useita päiviä kun tekisi tilisiirron Suomesta Amerikkaan tai muualle kaukomaihin. XRP:n avulla se hoituisi sekunneissa.

Mutta, toteutuuko se XRP:n rooli tässä CBDC-kuviossa, se jää nähtäväksi.

Yhteenveto XRP:n tulevaisuudesta:

XRP:n kuten koko kryptovaluutta-alan lähitulevaisuus näyttää aika epävarmalta. Tässä saattaa vielä tulla uusia FTX:iä, konkursseja sun muita kriisejä.

Mutta kun tähyillään sinne kauemmas tulevaisuuteen, niin kyllähän tuo XRP:n mahdollinen rooli aika mielenkiintoiselle näyttää. Ehkä minulla tosin on vain XRP-lasit päässä.

Kysyttävää tai kommentoitavaa aiheesta? Laita mun tuore IG-tili seurantaan @arivee.fi ja kysäise siellä. Tai seuraa muuten vaan.

PS. tässä vielä minun tekemä video (tehty 20.1.2023) samasta aiheesta:

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *